top of page

Recursos

Les guies per a l’abordatge de la conducta suïcida i les autolesions no suïcides en centres educatius, universitats i centres de protecció ofereixen orientacions clau per a la prevenció, detecció i intervenció en situacions de risc. Aquests recursos doten els professionals d’eines específiques per crear entorns segurs i oferir suport emocional a infants, adolescents i joves en moments crítics, adaptant-se a les necessitats de cada etapa i context educatiu o de protecció.

sezhdbxdfc.PNG
Pla de Prevenció del Suïcidi (PLAPRESC)

El Pla de Prevenció del Suïcidi a Catalunya 2021-2025 (PLAPRESC), amb el lema #Trio la Vida, busca reduir en més d’un 15% les temptatives i morts per suïcidi abans del 2030 i disminuir-ne l’estigma social. Considera el suïcidi un problema de salut pública evitable que requereix programes de prevenció multinivell i accions per desmentir mites, sensibilitzar la societat i garantir un accés efectiu a l’ajuda.

Autor 

Departament de Salut 

Añadir un título (1).png
Prevenció i detecció d'autolesions i conductes suïcides

Les conductes autolesives (o autolítiques) i les conductes suïcides en l'adolescència s'han incrementat en els últims anys. Per això, en aquesta guia trobareu informació i recursos per conèixer-ne els principals factors de risc, com detectar si el fill o filla mostra idees autolesives o suïcides i què es pot fer per prevenir-les i detectar-les.

Autor 

Aquest material s'ha elaborat amb la col·laboració del Pla director de salut mental i addiccions, de la Direcció General de Planificació en Salut del Departament de Salut

Guia per l'abordatge de la conducta suïcida i les autolesions no suïcides en els centres de protecció a la infància i l'adolescència

Aquesta guia aporta una sèrie d'orientacions sobre com actuar davant ideacions, temptatives i mort per suïcidi, a través de circuits coordinats entre els professionals dels centres de protecció a la infància i l’adolescència i els professionals de salut.

Autor 

Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència

Pla Director de Salut Mental i Adiccions

DFDF.PNG
Guia per l'abordatge de la conducta suïcida i les autolesions no suïcides en els centres de protecció a la infància i l'adolescència

Aquesta guia està dirigida a personal universitari, incloent-hi professors, tutors i serveis de suport, amb l’objectiu d’ajudar a detectar i respondre a possibles casos de conductes suïcides en joves adults, promovent així un entorn de suport i acompanyament emocional per a l’alumnat universitari.

Autor 

Departament de Salut

Pla Director de Salut Mental i Adiccions

Departament de Recerca i Universitats

Direcció General de Tranferència i Societat del Coneixement 

Guia per a l'abordatge de la conducta suïcida i de les autolesions no suïcides en el centre educatiu

En aquesta Guia es presenten orientacions a través de circuits de com cal actuar de forma coordinada entre els agents educatius i de salut davant d'una verbalització d'intencionalitat suïcida, d'una temptativa de suïcidi o de la mort per suïcidi.

Autor 

Subdirecció General d'Orientació, Participació i Benestar de l'Alumnat de la Direcció General de l'Alumnat del Departament d'Educació i Formació Professional i el Pla Director de Salut Mental i Addiccions de la Direcció General de Planificació i Recerca en Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

bottom of page